Italien – uppror över ursprungsmärkning!

Italienska parlamentet har i sommar stiftat en ny lag och varor som importeras till Italien måste sedan 15/8 vara märkta med ursprungsland om varorna inte är tillverkade i Italien.  De italienska modevaruhusen är naturligtvis oerhört upprörda – merparten av deras varor tillverkas sedan länge i Kina och nu riskerar de 4 år i fängelse om inte ursprungslandet anges på varan.  Hur denna nya lag stämmer överens med annan EU-lagstiftning är oklart.  Tills vidare löser man problemet genom att importera in i EU via ett annat EU-land. Därifrån kan varorna sen fritt flyttas till exempel in i Italien.  (Källa EyeWear Intelligence).  Som om de flesta konsumenter inte vet var i världen det mesta tillverkas – och alldeles särskilt när högre kvalitet krävs för en mer arbetad produkt.

Etiketter: , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: