Finlandssvenska

Sedan någon vecka finns Favoptics site nu även på finlandssvenska.  Det innebär att om man är kund baserad i Finland kan man nu få den för Finland relevanta informationen antingen på finska eller på svenska. Vi har inte ändrat något i svenska språket/grammatiken som fortfarande är rikssvenska men alla priser är i EUR och kontaktuppgifter, adresser mm är i Finland.

På en riktigt trevlig kräftskiva nyligen i Ekenäs fick jag bekräftat att det nog varit lite genant att Favoptic, som ju är ett svenskt företag, tidigare i Finland bara erbjudit sin site på finska språket.

En nackdel vi har noterat är att lösningen gör att om man till exempel är i Sverige – då kan man få all den svenska informationen på olika språk – men man kan inte surfa runt och kolla vad våra priser är i de andra länderna.  Vi har i praktiken samma pris på alla marknader – men språklösningen på hemsidan kan upplevas som att vi ”döljer” priser på andra marknader.  På något sätt måste vi komma på hur vi skall lösa denna brist på transparens.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: