Konjunkturen

Idag har jag spenderat dagen med några olika tillverkare – både på glassidan och på bågsidan.  Från olika håll kommer antydningar om att fallet i efterfråga har bromsats upp.  Samtidigt är det intressant att notera att de marknader som man gläds åt är Asien och Sydamerika.  Det pågår en optikmässa här i Hong Kong.  Egentligen har dessa mässor mer och mer spelat ut sin roll – de små grossistföretagen som handlade 300 bågar av en modell uppdelat på tre färger och som sedan sålde dessa via ett nätverk resande säljare som åkte runt med provkollektioner och orderblock är snart ett minne blott. Idag finns ett mycket stort fokus på logistik och en långtgående integration bakåt i tillverkningskedjan. Inte nödvändigtvis ägarmässigt men absolut vad gäller informationsflödet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: