Fel slutsats

I en artikel i GP idag beskrivs hur en konsument som handlat glasögon i Ullared råkat ut för att ytbehandlingen krackelerat.  Konsumenten berättar att han köpt glasögonen billigt – ”bara 4200 kronor”  och att snålheten bedragit visheten.

Konsumenten hade köpt glasögonen i en glasögonbutik som i sin tur handlat glasen från en grossist (Optilex).

För oss på Favoptic som säljer progressiva glasögon för en fjärdedel av vad optikern tagit betalt – och som vet att vi använder modernaste utrustning för antireflexbehandling låter det hela absurt. Att glasens ytbehandling krackelerat har ingenting med priset att göra. Antingen har kunden missskött glasögonen – utsatt dem för extrem hetta eller putsat med något slipande medel – eller så har något fel begåtts vid tillverkningen.

Eftersom vi på Favoptic har glastillverkningen som en integrerad del i produktionen går det dessutom blixtsnabbt att kontrollera om något annat par i samma batch uppvisat samma defekter. Antireflexbehandlingen sker nämligen batchvis i vakumklocka. Kvalitetsförbättring bygger på kontinuerliga mätningar och kontinuerlig feedback.  Det fungerar endast om man har ett integretat produktionssystem.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: