Fel slutsats

I en artikel i GP idag beskrivs hur en konsument som handlat glasögon i Ullared råkat ut för att ytbehandlingen krackelerat.  Konsumenten berättar att han köpt glasögonen billigt – ”bara 4200 kronor”  och att snålheten bedragit visheten.

Konsumenten hade köpt glasögonen i en glasögonbutik som i sin tur handlat glasen från en grossist (Optilex).

För oss på Favoptic som säljer progressiva glasögon för en fjärdedel av vad optikern tagit betalt – och som vet att vi använder modernaste utrustning för antireflexbehandling låter det hela absurt. Att glasens ytbehandling krackelerat har ingenting med priset att göra. Antingen har kunden missskött glasögonen – utsatt dem för extrem hetta eller putsat med något slipande medel – eller så har något fel begåtts vid tillverkningen.

Eftersom vi på Favoptic har glastillverkningen som en integrerad del i produktionen går det dessutom blixtsnabbt att kontrollera om något annat par i samma batch uppvisat samma defekter. Antireflexbehandlingen sker nämligen batchvis i vakumklocka. Kvalitetsförbättring bygger på kontinuerliga mätningar och kontinuerlig feedback.  Det fungerar endast om man har ett integretat produktionssystem.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: