Vilken dålig kalkyl!

Ser idag att man går ut stort och annonserar om ”behandling mot ålderssynthet”.  Man bränner med laser i stromat och det kostar 40 000 kronor inklusive mediciner efterkontroller och eventuella omoperationer.

Man hävdar att behandlingen ofta lönar sig på sikt…

Tja … ett par glasögon med lässtyrka inslipade efter kundens recept kostar i snitt 395:- komplett från Favoptic.  Det innebär att man får drygt 100 par glasögon för en operation. Eller räknat på ett annat sätt.  Sätt in pengarna på banken –  med bara 1% ränta kan man köpa ett par glasögon per år i all evighet och ha sitt kapital kvar.

Att man sen slipper göra en ny – i långtidsuppföljningar  helt oprövad laserbränning i ögat-  är ju en icke försumbar vinst. En risk man slipper kalkylera med.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: