Solglasögon och märkning

Konsumentverket har gjort en undersökning och funnit att 52 av 53 testade solglasögon uppfyllde kraven på uv-skydd. Och – varför skulle inte solglas skydda mot uv-strålning? Det kostar inte mer att tillverka glas som skyddar som de skall.

Man fann dock att en del glas var felmärkta. Kategori 3 är vad verket rekommenderar. De är tillverkade så att de ger en bra avbländning men är inte så helmörka som glas i kategori 4. Glasen i kategori 4 klarar inte CE-märkningens trafikljustest. Man kan alltså inte säkert särskilja mellan rött grönt och gult.

Varje sommar kommer tidningsartiklar om solglasögon. Det brukar vara ett av tre teman: ”Snygg i Solbriller” , ”Billiga solglas lika bra som dyra” eller ”Optikern varnar för billiga..” I år blev temat ”Konsumentverket konstaterar att solglasögon ofta är felaktiga”.

På Favoptic (www.favoptic.com) säljer vi naturligtvis stora mängder glasögon med färgade glas – både mörkfärgade glas, polariserande glas och fotokromatiska glas. Vi har alltid sålt glas av kategori 3 och de uppfyller naturligtvis CE märkningens krav på bra solglas.

Etiketter: , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: