Sängbottnar och glasögon??

Dagens nyhet på Scientific American är en artikel i Physiology. Två svenska forskare har tittat på sidoskillnader – vissa tumörer till exempel melanom och bröstcancer är vanligare på vänster sida. Dessa tumörer ökar i västvärlden. En teori de har är att strålningen från fm-sändare (som i och för sig är mycket svag) förstärks av metallfjädrarna i våra sängbottnar som fungerar som antenner. Och eftersom vi oftare sover på höger sida fokuseras strålningen mer på vänster kroppshalva … I Japan har dessa tumörer inte ökat – och det finns dessutom ingen sidoskillnad … men där sover man ju på en madrass direkt på golvet.

Om resårbotten kan funka som antenn – hur är det då med våra metallbågar. Jag har skrivit till forskarna och bett dem utreda. Det hela käns ju lite långsökt – för min del har jag just nu förmånen att kunna sova på skumgummimadrass tätt intill klucket från vågorna mot bordläggningen – klinkbyggd förståss.

Etiketter: , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: