En vecka på Newsmill

I måndags startade jag en debatt på Newsmill. Jag anser att konsumenterna konsekvent luras av optikerbranschen. Man lockar in kunderna i butik med erbjudanden som ”progressiva glas 1:-” och väl där utsätts konsumenten för optikerns säljarbete för att något senare lämna butiken många tusenlappar fattigare.

Debatten har under veckan varit livlig med många positiva inlägg just från konsumenter – men även från Konkurrensverket och Konsumentverket.

Unga nyutexaminerade optiker har hört av sig och berättat om hur besvikna de är – de arbeten som finns är hos de stora optikkedjorna – och att arbeta som högtryckssäljare där käns förnedrande. Det var inte därför de utbildade sig.

Mest sympati kände jag för den stackars optiker med egen oberoende butik som kontaktade mig – han hade kollat och våra glas var naturligtvis av utmärkt kvalitet. Hans problem var att vårt pris till konsument är lägre än vad han betalar sin grossist. Han undrade om inte han kunde få handla från Favoptic i stället och sen sälja våra glasögon vidare efter påslag…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: