Synsam rodnar inte ens …

Synsam köper linser billigt från tillverkare och packar om och säljer sen rätt dyrt dessa linser under det egna varumärket EyeQ.
På alla sätt försöker man dölja detta – man har processat i domstol i åratal för att förbjuda all information om vilka andra linsmärken som är exakt samma produkt. Nu har man gått ända till Svea Hovrätt för att förhindra att allmänheten får information.
Ur ett marknadsföringsperspektiv måste det väl vara ”hål i huvudet” att agera så? Vem är så korkad att han öppet processar om rätten att förbjuda relevant information om det man säljer?
På Favoptic är vi lite mer måna om våra kunder – och det är en position som det är lite roligare att slåss för.

Uppdatering nu på förmiddagen 23/5. Jag känner väl till tvisten med Synsam och när jag nu på morgonen läser en pinfärsk press-release där det berättas att ett nytt utslag kommit 20/5 så inser jag inte att man helt enkelt kört ut detta igen två år försent – dvs det har inte kommit något utslag i ännu högre instans än den som kom från Hovrätten då. Synsams agerande är såpass uppseendeväckande dåligt att man gör saken en otjänst genom att agera såhär med pressreleaser.

Etiketter:

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: