MIDO – glasögonmässan 2013

Lågkonjunktur och ändrade köpvanor har satt djupa spår i mode- och glasögonbranschen. Jag besökte nyss glasögonmässan ”Mido” i Milano, som för inte så länge sedan var en kokande trendmässa för världens alla bågdesigners och glasögongrossister.

Jag vandrade runt på mässans sista dag och passade på att ha möten med en del branchmänniskor. Det är nästan chockerande hur kartan ritats om. Det var få besökare och grossister på mässans sista dag och mina kontakter vittnade alla om att det varit hellugnt. En förklaring är ju naturligtvis lågkonjunkturen i Europa. Men också den omstruktureringen av handeln och varuflöden som skett. Glasögon köps och produceras på ett helt annat sätt än för bara tre till fem år sedan.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: